dinsdag 6 januari 2009

Een VN-school vol burgers, wapens en Hamas...

en het voorspelbare resultaat.





Het meest recente voorbeeld van de vuile praktijken van Hamas: Israël aanvallen vanuit een VN-school vol burgers. De menselijke schilden worden burgerslachtoffers, en dan maar hopen dat de pers in het Westen genoeg herrie maakt zodat de publieke opinie zich tegen Israël keert en een wapenstilstand forceert. Zijn we echt weer zo dom, of laten we Israël deze keer eens afrekenen met dit tuig?

Een woordvoerder van de IDF:



Wat een pech, er lagen lijken in de school van bekende Hamas-terroristen. Hè wat jammer nou, dat bederft het hele effect van de wrede aanval door die oerslechte "Zionistische entiteit".

Wedden dat ze het zo opnieuw proberen?

How the U.N. Perpetuates the 'Refugee' Problem

Nowhere on earth do terrorists get so much help from the Free World.

By NATAN SHARANSKY

Israel's assault on Hamas is just the latest in a long chain of military clashes, the scripts of which are always the same. On one side, there is the Israeli army. Technologically and militarily superior, its soldiers are motivated by a powerful commitment to their country's security. On the other, there are Palestinian terrorists whose aim is to kill as many innocent Israelis as possible by unleashing missiles and suicide bombers on civilian centers. Then, when Israel retaliates, they appeal to the world with gruesome images of Palestinian suffering as part of a global campaign to prevent Israel from defending itself.

Sooner or later, the tactics of the Palestinian terrorists work. The voices of protest in response to Palestinian suffering grow louder until international pressure stays Israel's hand.

Lees de rest hier: The Wall Street Journal Opinion Journal

Hoe dichtbevolkt is Gaza werkelijk?

Je hoort het zo vaak in de media als een soort verontschuldiging voor het tegen Israël gerichte geweld en terrorisme: de Gazastrook is een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld. Tja, en dan zijn mensen natuurlijk wel gedwongen om Qassams te gaan afschieten en schoolbussen vol joodse kinderen op te blazen, nietwaar?

Gaza in cijfers

Israel’s humanitaire hulp aan Gaza

396
vrachtwagens met humanitaire hulpgoederen die via de Israëlische grensposten Gaza zijn binnengekomen sinds het begin van Operation Cast Lead, waaronder elementaire voedselproducten, medicijnen, medische hulpgoederen, bloed en donaties van diverse overheden.

80
vrachtwagens met humanitaire hulpgoederen die naar verwacht in Gaza zullen arriveren op 5 januari

20
Palestijnen die naar Israël zijn geëvacueerd voor medische behandeling (waaronder twee kinderen)

800,000+
foldertjes die door de Israel Defense Forces (IDF) onder de burgers van Gaza zijn verspreid om hen te instrueren weg te blijven van lokaties waar zich terroristen ophouden of wapenopslagplaatsen bevinden.

70+
keer dat de IDF bevolkte gebieden waarschuwde voor er luchtaanvallen werden uitgevoerd.

10,000
ton hulpgoederen die op verzoek van internationale organizaties, de Palestijnse Autoriteit en diverse overheden Gaza zijn binnengebracht sinds het begin van Operation Cast Lead. Het World Food Program heeft Israël vorige week medegedeeld dat het stopte met voedseltransporten naar Gaza omdat de pakhuizen vol zitten en er genoeg voedsel is voor twee weken.

0
gewonde Palestijnen die van Hamas toestemming kregen vanuit Gaza naar Egypte te vertrekken voor medische behandeling.

Door Iran ondersteunde raket- en mortieraanvallen en nucleaire ontwikkelingen

10,000+
raketten en mortiergranaten, afgevuurd vanuit Gaza sinds 2001.

3,200+
raketten en mortiergranaten, afgevuurd vanuit Gaza alleen al in 2008.

6,500+
raketten en mortiergranaten, afgevuurd vanuit Gaza sinds Israël zich in 2005 uit de Gazastrook terugtrok.

538+
raketten en mortiergranaten, afgevuurd vanuit Gaza naar Israëlisch grondgebied gedurende de wapenstilstand van 19 juni 2008 tot 19 december 2008.

480
raketten en mortiergranaten, afgevuurd vanuit Gaza op Israel sinds het begin van Operation Cast Lead op dec. 27.

28
personen gedood door raketten en mortiergranaten, afgevuurd vanuit Gaza op Israël sinds 2001. Onder de doden bevinden zich Israëli's, Palestijnen en buitenlandse gastarbeiders. Sinds het einde van de wapenstilstand hebben door Iran gesteunde Palestijnse groeperingen in Gaza raketten en mortiergranaten afgevuurd die de dood veroorzaakten van een Israëli-Arabische bouwvakker en een moeder van vier kinderen die beschutting zocht in een bushokje toen het luchtalarm afging.

1,000+
personen gewond door raketten en mortiergranaten, afgevuurd vanuit Gaza op Israël sinds 2001. Onder de gewonden bevinden zich Israëli's, Palestijnen en gastarbeiders. Sinds het begin van Israëls defensieve actie in Gaza op december 27 zijn 90 Israëli's gewond geraakt en minstens 244 behandeld voor shock.

20,000
Hamas terroristen die het doelwit zijn van Israel als onderdeel van haar defensieve campagne.

1,000,000
Israelische burgers die het doelwit zijn van Hamas en binnen het bereik zijn van Hamas.

15
seconden, meer tijd hebben Israëli's niet om een schuilkelder te bereiken wanneer het luchtalarm afgaat.

8
jaar heeft Israël onder vuur gelegen van raketten en mortiergranaten vanuit Gaza.

3
moskeëen in Gaza die werden gebruikt als opslagplaatsen van wapens, ammunitie en explosieven, en die door de Israel Defense Forces gedurende de campagne in Gaza zijn aangevallen. De aanvallen vonden alleen 's nachts plaats en nooit op de tijdstippen van het gebed, om burgerslachtoffers te vermijden.

4
resoluties van de VN Veiligheidsraad, aangenomen sinds 2006 om te proberen Iran te laten stoppen met het verrijken van uranium.

5,000+
het aantal centrifuges dat in Iran bezig is uranium te verrijken, het materiaal dat wordt gebruikt om een atoomwapen te vervaardigen.


Wat Israël opgaf in hoop op vrede - de terugtrekking uit de Gazastrook in augustus 2005

100%
deel van de Gazastrook dat werd geëvacueerd en overhandigd aan de Palestijnen

777
vierkante kilometer geëvacueerd van de West Bank.

21
Israelische nederzettingen in de Gazastrook ontruimd.

4
Israelische nederzettingen in de West Bank ontruimd.

48
graven ontruimd in de vroegere Gush Katif Cemetery, inclusief zes graven van door terroristen vermoorde bewoners van het gebied.

9,000
ongeveer het aantal Israëli's, waaronder 1.700 gezinnen, dat in Gaza en de noordelijke West Bank woonden. Ze werden allemaal gedwongen te vertrekken als onderdeel van de terugtrekking.

38
synagoges ontmanteld in de Gazastrook.

5,000
schoolgaande kinderen die een nieuwe school moesten zoeken.

42
kinderdagverblijven die in de Gazastrook werden gesloten.

36
kleuterscholen die in de Gazastrook werden gesloten.

7
lagere scholen die in de Gazastrook werden gesloten.

3
middelbare scholen die in de Gazastrook werden gesloten.

320
stacaravans, besteld door premier Ariel Sharon, om als tijdelijke behuizing te dienen voor de kolonisten.

45,000
Israelische soldaten en politiemensen die deelnamen aan de terugtrekking uit Gaza.

$1.7 miljard
ongeveer de kosten voor de Israëlische overheid voor het terugtrekkingsinitiatief.

166
Israelische boeren die werden gedwongen uit Gaza te vertrekken.

800
koeien, het op één na grootste melkveebedrijf in Israël, weggehaald uit Gush Katif in Gaza.

$120 miljoen
de waarde van bloemen en landbouwproducten die jaarlijks vanuit Gush Katif werden geëxporteerd. Deze export ging na de evacuatie verloren.

1
dierentuin, de “Katifari,” die met zijn honderden dieren werd verhuisd.

10,000
personen die werk hadden in de landbouw en aanverwante industrieën in Gush Katif, inclusief 5,000 Palestijnen.

60%
deel van de Israëlische export van kerstomaten dat afkomstig was uit de Gazastrook. Israëls terugtrekking uit de Gazastrook vernietigde deze bron van inkomsten.

3.5 miljoen
vierkante meter (404 hectare) kassen achtergelaten in Gaza.

70
procent van Israëls 's biologische producten werd gekweekt in Gaza – nog een bron van inkomsten die door de evacuatie verloren ging.

60
procent van kruiden die door Israel werden geëxporteerd kwamen uit Gush Katif.

15
procent van Israëls landbouwproducten voor export kwamen uit Gaza – export die verloren ging als gevolg van de terugtrekking uit Gaza.

$360,000
het gemiddelde bedrag aan compensatie dat Israël verwacht te betalen aan elk gezin dat zich opnieuw ergens moet vestigen.

$870 miljoen
bij benadering de kosten die Israël moet maken om de vroegere inwoners van de West Bank en Gaza elders in het land te vestigen.

$500 miljoen
het bedrag dat Israëls veiligheidsdiensten uitgaven om de bases van de Israel Defense Forces te verhuizen uit de Gazastrook en nieuwe grensposten te bouwen.

Na Israëls evacuatie uit Gaza …

430,000
Palestijnen van de West Bank die zich vrij kunnen bewegen in en tussen de gebieden onder Palestijnse zeggenschap.

1
Israëli achtergebleven in Gaza. Staff Sgt. Gilad Shalit werd op 25 juni 2006 door Hamas ontvoerd uit Israël tijdens een bloedige inval over de grens waarin de terroristen ook twee soldaten van het IDF doodden en vier anderen verwonden.

1.2 miljoen
Arabieren die nog steeds volledige en legale burgers van Israël zijn. Alle burgers van Israël - christenen, moslims en joden - hebben vrijheid van meningsuiting, religie, een vrije pers, en stemrecht.

1.3 miljoen
Palestijnen die in de Gazastrook leven onder hun eigen leiders, veel van hen in vluchtelingenkampen waar de Palestijnse Autoriteit het voor het zeggen heeft.

820,000
Joodse vluchtelingen die tussen 1947 en 1949 gedwongen werden met achterlating van al hun bezittingen te vluchten uit Arabische landen, en die door deze Arabische landen nooit zijn gecompenseerd voor de geleden schade.

650,000
Arabische vluchtelingen die Israël tussen 1947 en 1949 verlieten en nog steeds Palestijnse leiders nodig hebben die een eind willen maken aan terrorisme en de cultuur van de haat.

Bron: The Israel Project