zaterdag 4 april 2009

Buigen voor de Hoeder

Volgens Anderson Cooper is een buiging maken voor een monarch iets wat Amerikanen, als inwoners van een republiek, regelrecht tegen de borst stuit. Tijdens hun bezoek aan Londen begroetten President Obama en zijn vrouw koningin Elisabeth dan ook niet met een buiging; de vorstin en haar gasten gaven elkaar de hand en knikten elkaar beleefd toe. Geheel volgens protocol, niets mis mee dus.

Maar blijkbaar geldt die afkeer om voor een monarch te buigen niet als het gaat om koning Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud van Saoedi-Arabië. De leider van de vrije wereld heeft er zo te zien geen enkele moeite mee om op kruiperig onderdanige wijze de Hoeder van de Twee Heilige Moskeeën zijn respect te betuigen. Hm...

Zie hier de video van Michelle Malkin:



Dat de media dit incident weer eens met grote snelheid in de doofpot hebben laten verdwijnen zal wel niemand verbazen. Wat betreft de onafhankelijke media fanclub van President Hopenchange kan Barack Hussein Obama nog steeds niets verkeerd doen.

Update: Ook het blog American Thinker is niet bepaald te spreken over Obama's nederige onderwerping: With bowed head and bended knee.

Among Muslim democrats and human rights advocates, utter dejection that the "leader of the Free World" has offered himself as a "subject" of the Saudi monarch; among Islamists, bliss over America's seeming prostration before Salafist Islam; among international bad actors, assurance that America poses no threat; and among our allies, depression about the new systemic instability of the most dependable superpower in history.

Abe Greenwald van Commentary begrijpt de symboliek.

En reken maar dat Barack HUSSEIN Obama die ook heel goed begrijpt...

Update: En hier even een clip van Obama die koningin Elisabeth de hand schudt. Geen buiging, maar een vriendelijk knikje.