maandag 20 november 2017

Vrouwen hebben de plicht zich te verzetten tegen de hoofddoek

Door Blondemevrouw


“O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun gewaden over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijk om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen.” – Soera An-Noer (Het Licht) vers 31 + Surat Al-Ahzab 33:59

De islamitische hoofddoek is niet slechts een kledingstuk met een al dan niet fleurig motiefje. Het is een duidelijk islamitisch symbool met een belangrijke boodschap, die niet alleen gericht is van moslima aan moslim, maar zijn weerslag heeft op alle vrouwen. Dus ook op niet-islamitische vrouwen.

Voor wie duidelijk is waar de islamitische hoofddoek voor staat, is het onbegrijpelijk dat er zo weinig weerstand wordt geboden aan dit symbool. Met name vrouwen dienen zich massaal tegen de islamitische hoofddoek te verzetten. Maar dit verzet blijft tot nu toe uit. Onwetendheid? Desinteresse? Onderschatting? Opzet? Wat ligt eraan ten grondslag, dat vrouwen niet bereid blijken hun positie als vrouw met verworven vrijheden te beschermen?

Verder lezen>>>